Tudom, hogy senkit sem érdekel a jog, hiszen a mai világban mindenki ott csal, ahol tud, de sajnos mindig csak a kicsiket kapják el, akik több milliárdot csalnak, azok szabadlábon maradnak.

Nézzünk egy kicsit utánna annak, hogy a warez oldalak mennyiben szabály sértőek, illetve megéri-e egy ilyet működtetni, illetve a feltöltéssel foglalkozni.

A warez oldalak tulajdonosai legtöbbször nem követnek el semmilyen szabálysértést, hiszen ők csak létrehoznak egy webhelyet, fórumot ahova a feltöltők saját felelősségükre tudják elhelyezni a jogsértő linkjeiket. A warez esetében a jogsértés egyértelműen a feltöltőkre korlátozódik. A letöltés önmagában nem bűncselekmény, addig amíg megosztás nem történik. Ezért a torrent sem számít teljesen legálisnak. Tehát ha csak leszeded, és megnézed, vagy felteszed, vagy meghallgatod az szabad. A feltöltésnek és a megosztásnak a súlyosabb változata az, ha a feltöltőnek valami anyagi nyeresége van abból, hogy az általa illegálisan letöltött, majd megosztott anyagokat letöltik. Itt utalnék vissza a fizetős tárhelyek működésére, amelyet az elöző cikkemben leírtam. Ezek a tárhelyek természetesen kikötik, hogy jogvédett tartalmakat nem lehet elhelyezni rajtuk, de ezt senki sem ellenőrzi.

Egy szó mint száz; warez oldalak vannak, voltak, lesznek. Az üzemeltetőknek csak annyi a dolguk, ha esetleg bejelentés érkezik, az általuk üzemeltetett weboldallal kapcsolatban jogsértés miatt egyszerűen törlik a megadott tartalmat. A warezoldalak nem tárolnak semmilyen jogsértő tartalmat a szervereiket, ők csak rámutatnak a tartalom helyére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sitekritika.blog.hu/api/trackback/id/tr611337998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MP33PORTAL · http://downlinkz.com 2009.12.02. 21:58:14

Elmondom én miért csinálom ezt!
Mert jó! Mert szolgáltatok, és mert tartalom szolgáltatás vagy halál, ahogy ezt máshol már leírták.
A lényeg az hogy evvel úgy érzem teszek, valamit az emberiségért. Az én oldalam eddig mindenkinek ingyenes volt, és az is marad.

MP33PORTAL · http://downlinkz.com 2009.12.02. 22:23:16

Ja és nem mellékesen rengeteget tanultam közben az oldal építésről, a php nyelvről, a seo dolgokról és ez jó!

mangoman · http://parafilia.blog.hu/ 2010.05.08. 08:54:55

azért ez egy hitetlenül nagy álszentség a tárhelyszolgáltatók részéről.
ha csak legális tartalmakat töltenének fel az emberek (mondjuk képeket a macskájukról) le is húzhatná a rolót mindegyik...
mondjuk zenéimet nekem törölték több tárhelyről is, de a filmeket békén hagyják.
süti beállítások módosítása