Netmaffia és Minervasyte

 2009.04.18. 19:22

Sziasztok!

Ezt a kis blogot azért hoztam létre, hogy leleplezzem az interneten szereplő oldalak kisebb-nagyobb csalásait, és turpisságait, amivel próbálnak feljebb-és feljebb törni.

Az állításaimat ezután majd bionyítékokkal is alátámasztom.

 

Netmaffia=csalások?


Lássuk először is a Netmaffiát, ami a www.netmaffia.hu címen elérhető warez oldal.
Első ránézésre elég jónak tűnik az új látogatók számára. Sok letöltés, "jófej" admin. Azonban ha ismerjük az oldal történetét máris kicsit más fény derül rá.
A múltban sok "bukott" ötletük volt. Próbáltak bevezetni "tagsági kódokat", és ezzel SMS warezzé alakítani az egész oldalt. Mit ne mondjak, mindenki felháborodott, és szegény NetM(az oldal tulajdonosa & szerkesztője)
visszavonat ezt a lépést. Na de mi lett azokkal akik hülyék voltak, és azonnal küldtek SMS-st? Hát megszívtátok barátaim. Hiába van kint, hogy tartsátok meg, mert csak "tesztelés volt" (érdekes.. tesztelésről akkor szó sem volt, kőkeményen megmondta, hogy akik nem fizetnek elő emeltdíjas SMS-sel azok nem fognak tudni tölteni)
én mondom, azokra a kódokra többé sose lesz szükségetek, buktátok az sms-sek árát. (ha netán még lesz szükség rá, én leszek a legboldogabb, hiszen egy csalással kevesebb).

Mivel számos helyen megfordulok az interneten látom, hogy a Netmaffia szánalmas utánzó. (majmok?)


Több utánzást is észrevettem, amelyet a "Minervasyte - A warezoldalak királynője" oldalról utánoztak, ami a www.minervasyte.info címen elérhető hasonló jellegű oldal.
(Későbbi bejegyzéseimben beszámolok erről az oldalról is)
Első ként a Minervasyte bevezette az úgynevezett szépségversenyt, ami elég nagy sikert aratott a véleményem szerint. Ez történt 2008 dec.28.-a körül. Na mit gondoltok mit csinált a Netmaffia?
Persze, hogy náluk is egyből lett szépségverseny. Véletlen műve? Természetesen lehetséges. Minervasyte újból új ötlettel állt elő. Csináltak egy blogot is. Mi történt megint? Rá 2 napra a Netmaffiának is megjelent a blog oldala. Nem véletlen hát? :D

Netmaffiának saját ötlete támadt. Az úgynevezett "F.H.W.R" Mozgalom. Már a neve is röhej. Szegény gyerek nagyot akart alakítani, de valahogy nem jött össze neki.
Ez az egész annyiból állt, hogy kihirdették, hogy az oldalukra olyan linkek is elhelyezhetőek, amik úgynevezett linklopás eredményei. (Tehát nem az az illető töltötte fel, aki kirakja a fórumba, ő csak lemásolta azt)
Be is vezetett egyfajta kemény hangnemet, hogy megmutassa ki a kemény gyerek. Idézetek következnek érdemes elolvasni, elég komolyan hangzik.

"Szóval a mozgalomról. Nincs elegetek már h íratlan Magyar Warez Szabályok vesznek titeket körül? Ki mondta meg h a "linklopás" tilos Magyarországon ? Nem azon vagyunk hogy mindenki többet tudjon letölteni? + Ha ez tilos, akkor külföldi warez oldalakról mi a francért hozzátok az új cuccokat, az is LOPÁS! De istenem - és tudom nem kezdünk de, vel mondatot, DE  megtehetem - kinemszarja le honnan van a cucc? Csak jöjjön le nem, aki képes kilinkelni valamit az már alapjáraton köszönetet lehet mondani neki."
Netm

Admin222: 1 

/jobb minőségért katt a képre/

Ez aztán a keménység :D

"Alapelvek:
- Ti nekem ne mondjátok meg mit és hogyan csináljak!
- Mi úgy csináljuk ahogyan jónak gondoljuk!
- Örüljetek hogy van még aki csinálja!
- Nem rugunk ki azért az oldalról, mert normálisan leírtad a véleményed!
- Még akkor sem, ha nem értünk veled egyet!
- Ha nem bírsz viselkedni akkor kibaszunk, és nem érdekel mit gondolsz rólunk!
- Leszarjuk a fenyegetéseket, mi jónak gondoltuk azt amit csinálunk!"

Komolyan mondom, No comment.. :)

 



Van egy lista, ami 2009.02.07 óta sem bővül, csak egy fórum található meg közte.
Ezt is buktátok Netmaffia!

A forrás elérhető a http://netmaffia.hu/index.php?showtopic=89896&st=0&start=0 címen, egy ingyenes regisztráció után. Felhívom a figyelmeteket, hogy a regisztrálás során még véletlenül SE használjatok valós mail címet, mert hetente kb 10 spamot küldenek. (későbbiekben lesz erről is szó)



Folyt. köv.

Üdv.


 

Címkék: warez csaló netmaffia minervasyte

A bejegyzés trackback címe:

https://sitekritika.blog.hu/api/trackback/id/tr81073099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MP33PORTAL · http://downlinkz.com 2009.05.26. 20:09:03

Linklopás???? Mi van ellopva a feltöltőtöl??? Ne röhögtess már! Szerinted az aki feltöltötte XY tárhelyre az a film tulajdonával rendelkezik??

Szerinted ha kijön a profi bankrabló a bankból és hazafelé kirabolja egy másik, akkor szerinted melyik megy feljelentést tenni?

A SPAM dologról meg csak annyit, ha komoly levelező rendszert használsz akkor ezel sincs semmi gond. Ja persze aki a freemail-t használja az meg így járt.

Admin222 2009.07.18. 11:18:53

1. A feltöltő legalább annyit tesz, hogy feltölti valahova, az egyszerű linklopó pedig ctrl+c és ctrl+v és ennyi, és hízik a pofája, hogy mennyi filmje van.
2. Igen léteznek komolyabb mail rendszerek is, de akkor sem kéne szét spamelni a jó népet, mert kurvára idegesítő a sok reklám.

hungaryws 2009.07.18. 12:02:10

Az sms díja bruttó 2000 Ft/sms.most jártam utána az sms számnak.PÉNZ ÉHES NETMAFFIA

mangoman · http://parafilia.blog.hu/ 2010.05.08. 07:57:04

ezt az emeltdíjas tutiságot megcsinálta a letoltoforum.net is. ott is volt felháborodás, aki sokat töltött már fel, azok automatice kaptak kódot (én is), hogy folytathassák áldásos tevékenységüket. csakhogy a feltöltők ugyanúgy háborogtak (jogosan), hogy "nem azért töltök fel, dolgozok ezzel, hogy ti pénzt csináljatok belőle, hanem mert szeretném megosztani másokkal is a filmjeimet" - azokkal akiknek rossz a feltöltési sebességük, így nem tudnak torrentezni. aztán ők is gyorsan visszakoztak, pár nap múlva megszűnt a dolog, persze aki befizette a lóvét, az úgy járt...

LINKLOPÁS meg egy adabszurdum!
én csak örülök, ha valaki terjeszti a filmeket amiket feltettem, hogy minél több emberhez eljussanak, plussz csak nő a datás pontjaim száma.

egyébként legtöbb ilyen oldalon ki van írva, hogy a linklopás az egy nagyon csúnya dolog, és senkinek eszébe se jusson "más linkjeivel ékeskedni" - többek közt a minerván is ki van írva... erre valamiért kínosan ügyelnek, nem értem különben, hogy miért, de az emberi ostobaság határtalan tud lenni

Hantaboy 2010.09.16. 20:49:32

@mangoman:
Aljas és ocsmány dolog más munkájából hasznot húzni. Mert ha ők töltötték volna fel az összes adatot, akkor nem lett volna probléma a sms dolog. Más tollával könnyű ékeskedni.

Amúgy olyan nincs, hogy ingyen, mert a villanyt, a netet és hasonlókat fizetsz...

thatwasnice 2010.09.28. 21:57:42

ebben természetesen igazad van, mármint hogy pénzt kérnek az undorító és aljas, főleg, hogy mégcsak nem is ők töltik fel a filmeket. nem is szabad nekik egy vasat sem fizetni olyanért, amiért 783 másik fórumon nem kérnek pénzt.

én csak a "linklopásról" általában mondtam, hogy szerintem nem gáz, hiszen mindenki érdeke, hogy filmlinkek minél több emberhez eljussanak.

mangoman · http://parafilia.blog.hu/ 2010.09.28. 21:59:06

ja ez előző hsz is én voltam (mangoman) barátnőm accjáról véletlen...
süti beállítások módosítása